Veel plezier tijdens ‘Energiek Schoonebeek’

Op een zonvergoten zaterdag 16 september was het tijd voor ‘Energiek Schoonebeek’. Met allemaal doe-activiteiten voor jong en oud. En met een hernieuwd optreden van de onvolprezen Ölietappers, die na zeven jaar als vanouds zorgden voor een geweldige sfeer. De dag werd ’s avonds afgesloten met een muziekfeest van de gezamenlijke horeca met DJ Pim Verhaar en de bank Black Tie Monkey Squad. Ook dat werd een gezellige boel!

Om half twee opende wethouder Pascal Schrik het evenement met een korte toespraak waarna hij het blotevoetenpad afliep en een lint doorknipte. Daarmee gaf hij het goede voorbeeld aan de jeugd en die was in grote getale aanwezig. Meer dan 150 kinderen deden uiteindelijk mee! Wat was er veel te doen: Jaknikkers maken, Koemelken, Blotevoetenpad, Knutselkeet, Bootcamp, Piratenschip, Silent Disco, Draaimolen, Glittertatto en Kleinvee. De kinderen kregen een stempelkaart en bij acht stempels kregen ze een medaille en een ijsje. Wat een pret!
Dan was er nog een escaperoom waar je als team aan mee kon doen met als opdracht ‘kraak de kluis’. Daar deden bijna 20 teams aan mee. De drie snelsten wonnen een leuke prijs.

Voor de volwassenen was er een roeiapparaat, fietsen, een loopband en een voetbaldartsbord. Die werden redelijk gebruikt, maar ook daar wisten veel kinderen uiteindelijk de weg naar toe te vinden.
Een hoogtepunt was toch wel het hernieuwde optreden van de Ölietappers. Zeven jaar hadden de mannen niet gespeeld, maar het klonk als vanouds. De vele bezoekers genoten er volop van, net als de mannen zelf trouwens!

Er zijn heel veel foto’s gemaakt. Kijken? Klik hier om ze allemaal te bekijken.