Country Games, 15 juni 2019,

Country Games 2019 was weer een sportief spektakel met veel leuke spellen waarin teams tegen elkaar hebben gestreden voor de winst.

Met 9 volwassenteams en 8 muzikale jeugdteams onder leiding van De Bazuin is het, samen met het publiek, weer een zeer gezellige en geslaagde dag geworden.

Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren 

Uitslagen Volwassenen:

 1. Eastwood (+ wisselbeker)
 2. De Poedeliewoepsies
 3. Westwood

Uitslagen Jeugd:

 1. Cool Country Kids (Huis Expert)
 2. Westeind Kids (COOP Jongman)
 3. Hutspot (Bloemen en Planten.nl)

Sportverkiezingen Schoonebeek 2018- 2019

Als onderdeel van de Country Games Schoonebeek werd de Sportverkiezing Schoonebeek georganiseerd. Dat doet de werkgroep Schoonebeek in Actie één keer per twee jaar. Onder grote publieke belangstelling werden de winnaars bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt door Ronald Lubbers, geboren en getogen in Schoonebeek en voorzitter en interim-directeur van FC Emmen. Alle genomineerden ontvingen een mooie oorkonde als blijk van waardering voor hun dik verdiende nominatie.

De Winnaars

Sporttalent:      Gerjan Berens ( 9 jaar) Zwemmen

Sportploeg:       Sportduo DCT Streetdance

Sportvrouw:      Silke Oost Volleybal

Sportman:         Joost Hindriks Atletiek/hardlopen

Sportpluim (bijzondere prestatie in de sport in welke vorm dan ook):

Harrie Nijenstein, vrijwilliger van voetbalvereniging SVV’04.

Publieksprijs:    Koersbalgroep (een fanatieke groep senioren en mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking die wekelijks sport)

Afscheid Herman: ‘SiA Vriend voor Altijd’

Tijdens de Country Games is afscheid genomen van ‘Oer SiA-er’ Herman Schulte. Hij is na het evenement in 2018 gestopt bij SiA vanwege zijn verhuizing naar Emmen.

Herman is betrokken geweest bij de oprichting van Schoonebeek in Actie in 2013 en daar altijd heel actief in geweest. Ook bij de voorganger van SiA,  ‘B.O.S.’ (Bijzondere Organisatie Schoonebeek) geheten, was Herman al actief en zeer betrokken.

Herman was de man van onnoemelijk veel ideeën en iemand die dag en nacht voor SiA klaar stond en veel werk heeft verzet. Bij zijn afscheid kreeg hij een prachtig beeld uitgereikt dat volgens de kunstenares symbool staat voor ‘Applaus voor uw prestatie’. De spijker op zijn kop voor Herman!

SiA kent geen leden en dus ook geen ereleden, maar symbolisch is Herman benoemd tot ‘SiA Vriend voor Altijd’. Herman was erg blij met dit waardige afscheid van Schoonebeek in Actie.

Winnaars verloting County Games:

 • De Lange:      1 minuut gratis winkelen bij CCOP Jongman
 • Wenneker:    BBQ pakket twg € 80,- van slagerij De Pallert
 • Boender:       Dinerbon twv € 70,- + fles van Wijn Herberg de Olifant
 • Strating:        Modecheque twv € 50,- van Snijder Mode
 • Bakker:         Gereedschapset