Succesvol Voetbal Festijn op 18 juni

In het kader van ’75 jaar Voetbal in Schoonebeek’ werd op zaterdag 18 juni het Voetbal Festijn gehouden op sportpark De Kampen. Het programma stond bol van de activiteiten. Onder bijna tropische temperatuur opende burgemeester Eric van Oosterhout het festijn door de onthulling van een fraai fotodoek van 3,5 bij 2 meter dat een goed beeld geeft van 75 jaar voetbal in het dorp.

Fotoalbums beschikbaar
Er zijn die dag veel foto’s gemaakt. We hebben een selectie gemaakt en deze in een aantal albums op onze website gezet. Klik hier om ze te bekijken.
De foto’s zijn gemaakt door onze fotografen Martin Koers, Hennie Lubbers, Bertha Hooijveld, Henk Bohmers en Joop Robben.

Gezond Leven Markt en Zeskamp
Na de opening startte de Gezond Leven Markt en startten de zeven dappere teams met de zeskamp en dat werd flink afzien. Alle deelnemers gooiden zich echter vol overgave in de strijd. Dit tot groot plezier van de aanwezige toeschouwers. Uiteindelijk was het goud voor het team ‘Parlevinkers’, het zilver voor ‘Vrijmibo’ en brons ging naar het team met de mooiste naam van de dag ‘Mag ik zeum bier en een blikkie’.

Old Stars Walking Football
Na de zeskamp kwamen de Old Stars van FC Emmen en een Schoonebeker selectie voor hun wedstrijd walking football in actie. Voor velen was dit een (positief) verrassende eerste kennismaking met deze tak van de voetbalsport, bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder. De vele toeschouwers vermaakten zich er prima mee.

Verrassing van Ronald Lubbers
Voordat de wedstrijd werd gespeeld, had FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers nog een mooie verrassing voor voetbalminnend Schoonebeek. Kersverse eredivisionist FC Emmen komt op 1 juli een oefenwedstrijd spelen tegen SVV’04 in Schoonebeek, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Lubbers Logistics Group.

Old Stars Minjak en Oranje
Na het walking football was het de beurt aan de old stars van v.v. Minjak en Sc. Oranje, de voorlopers van SVV’04. Met dank aan Joldersma Wonen en Lubbers Logistics Group kregen de spelers prachtige groene en oranje shirts uitgereikt. Oude tijden herleefden!

Vrijwilliger van het Jaar
Naast het feit dat het na elk onderdeel wel tijd was voor ‘de derde helft’ (en daar werd volop gebruik van gemaakt), stond het volgende onderdeel alweer klaar: de verkiezing van de Schoonebeker Vrijwilliger van het Jaar. Er waren zes genomineerden: Arie Kroeze, Jan Lautenbach, Johan Reurink, Ulli Schranz, Henk Vredeveld en Albert-Jan Wemmenhove. Allen ontvingen ze een oorkonde, maar de ‘hoofdprijs’ was voor Henk Vredeveld. Hij kreeg een mooi aandenken uitgereikt.

Goede Doelen BBQ
Daarna was het tijd voor de Goede Doelen BBQ. Daar deden bijna 170 mensen aan mee en dat zorgde er mede voor dat aan het eind een cheque van 1000 euro uitgereikt kon worden aan Hellen en Toby Klingenberg voor hun Stichting Isabelle.

Feest
Inmiddels was Erik van Klinken al begonnen met het verhogen van de feestvreugde en dj-duo ‘Cheap Alternative’ deed daar later nog een schepje bovenop. Al met al kan de organisatie terugkijken op een prachtige dag. Wie je ook maar sprak gaf aan dat het een geweldige dag was (geweest) en dat ze hadden genoten. Daar was het allemaal om te doen