Project 2023: ‘Een wereld van verschil’ (80 jaar oliewinning’)

Op 12 september 1943 ging de eerste boorbeitel de grond in voor wat put S3 (Schoonebeek 3) zou worden. Het werd de ontdekkingsput van het grote olieveld dat zich onder Schoonebeek en omstreken bleek te bevinden. Dat feit betekende een grote ommekeer voor het dorp Schoonebeek. In de tachtig jaar daarna vond een stormachtige ontwikkeling plaats van ons mooie dorp.

Voor De Spiker, Schoonebeek in Actie en de Loopgroep Schoonebeek was dit alles (vooral ook de ontwikkeling van het dorp), reden om de koppen bij elkaar steken en hier aandacht aan te besteden. Weer een fraaie vorm van samenwerking die moet leiden tot een prachtig evenement in de periode ‘feestweek tot eind september’.

In grote lijnen bestaat het programma uit een omvangrijke expositie, een wandel- en fietsroute met (extra) grote fotoborden en een evenementendag op zaterdag 16 september. Op dit dag vinden allerlei leuke evenementen plaats in het centrum en wordt daarnaast een ‘4 Windstrekentocht’ georganiseerd. Voor elk wat wils die dag! Met uiteraard een hapje, drankje en ‘een stukje muziek’.

De organisatie bestaat uit een Regiegroep bestaande uit Henry Eisen, Chris Butterhof, Henriët Jager, Roelie Vrielink, Eric Meppelink, Harrie Kramer, Roelie Heijting en Kees Veenstra. Daaronder gaan diverse werkgroepen aan de slag met de diverse onderdelen. In de werkgroepen zitten leden van de drie organisaties en er wordt een beroep gedaan op meerdere vrijwilligers. Zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar info@schoonebeekinactie.nl.

Ons advies voor nu: houdt zaterdag 16 september in ieder geval vast vrij in uw agenda! Meer nieuws volgt in de loop van de tijd!