Expositie ‘Een wereld van verschil’ geopend

Onder grote belangstelling opende wethouder Pascal Schrik, daarbij geholpen door Chris Butterhoff, archivaris van De Spiker, donderdagavond 24 augustus, het evenement en daarmee de expositie ‘Een wereld van verschil’.

Na een openingswoord voor de genodigden in ’t Aole Gemientehoes van Kees Veenstra, vertrok het gezelschap naar de overkant waar bij de Waag’nschuur ook al het nodige publiek stond te wachten. De openingshandeling betrof het omhoog trekken van een groot fotospandoek van de oorspronkelijke wagenschuur op dezelfde plek waar nu de fraaie expositieruimte met dezelfde naam staat. Met deze handeling werd de kern van het evenement en de expositie meteen duidelijk: een wereld van verschil!
Vervolgens bezochten de vele bezoekers de bij elkaar horende expositie in de Waag’nschuur en ’t Aole Gemientehoes en de deelexpositie ’80 jaar oliewinning’ in het oliemuseum op de deel van de Zandstrooiboerderij (ingang aan de zuidkant). De reacties waren zonder uitzondering zeer positief. “Een echte aanrader voor alle inwoners van Schoonebeek”, aldus één van de bezoekers.
De expositie is nog te bezichtigen tot en met zaterdag 30 september. De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.